Mısır Papirüslerindeki Aşk ve İtaat Büyüsü


Udine Üniversitesi’nden Franco Maltomini tarafından deşifre edilen 1700 yıllık Mısır papirüslerindeki büyülerden birinde, büyüyü yapan kişi, kendisini sevene kadar, tanrıların sevdiği kadının “kalbini yakmasını” istiyor. Bir erkeği hedef alan diğer bir büyü de, ona “boyun eğdirerek”, büyüyü yapan kişinin istediği şeyleri yapmaya zorluyor.


Papirüslerde deşifre edilen aşk büyüleri birkaç agnostik tanrıya yakarıyor ve yardım istiyor. Büyüyü yapan kişi hamamda adağı yaktıktan sonra hamamın duvarlarına bir büyü yazması gerekiyordu. Büyünün tercümesi ise şöyle: “Toprak ve su, size yalvarıyorum, içinizde yaşayan iblis ve bu hamamın talihi üzerine yalvarıyorum ki, siz yandıkça, tutuştukça, alevlendikçe, (kadının annesi)nin doğurduğu (hedef alınan kadın)ı da, bana gelene kadar yakın…” Deşifre edilen bir başka büyü ise küçük bakır levhalara büyülü sözlerin kazınmasını gerektiriyor. Bu büyülü sözlerin arasında şöyle olan bir metin de bulunuyor: “(Adamın annesi)’nin doğurduğu (adamın adı)’nın bana boyun eğmesini sağla.” Daha sonra da küçük levhaların, adamın giydiği birşey üzerine dikilmesi gerekiyor. Metinlere göre, eğer büyü başarılı olursa, adamı büyü yapan kişinin istediği herşeyi yapmaya zorlayacaktı.
Antik Mısır Büyüleri, Mısır’daki hanedan öncesi ve tarih öncesi insanların; yeryüzü ve yeraltının, havanın ve gökyüzünün görünen ve görünmeyen sayısız varlıklarla dolu olduğuna, bunların, tabiatın eylemlerine uygun olarak insana dost ya da düşman olduklarına ve böylece insanın hayrına veya şerrine doğru yönlendirilebildiğine inandıkları zamanlara kadar dayanır.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.